In this Light

Kauneusblogi

Luku 820 - Uusi ekodödö, uhka vai mahdollisuus ( osa kaksi )?

luonnonkosmetiikan deodorantti

Kirjoitin aiemmin ottaneeni käyttöön uuden ekologisen deodorantin aavistuksen skeptisellä, mutta uteliaalla mielellä. Kokemukseni ekodödöistä eivät olleet kovin mairittelevia, joten en uskonut Rimita Green -merkin Rimita Deon ( 9,90 € / 50 ml ) tekevän poikkeusta.

Rimita Green on suomalainen perheyritys Pietarsaaresta, jonka taustalla on äiti ja poika. Juttelinkin heidän kanssaan I love me -messuilla ja minulle jäi hyvin sympaattinen fiilis merkistä ja ihmisistä merkin takana. Rimitalla on valikoimissaan myös kasvoille tarkoitettuja tuotteita; kasvovoide, puhdistusvaahto sekä suihkutettava kasvovesi. Mutta heiltä löytyy myös saippuoita sekä Argan-öljyäkin! He maahantuovat myös luonnonmukaisia parfyymejakin.

Rimita Deo on alkoholiton, alumiiniton sekä soodaton. Itselläni sooda aiheuttaa kainaloissa ongelmia, saan siitä punaisena kutisevat ja ärtyneet kainalot toisinaan. Rimita Deossa rosmariini sekä laventeli toimivat bakteereja ehkäisevinä, aloe vera kosteuttaa ja kamomilla rauhoittaa! Omasta mielestäni deodorantin tuoksu on mieto ja raikas. Sellainen raikkaan sitruksinen, jossa on aavistus laventelia! Minähän rakastan laventelin tuoksua, joten en osaa kommentoida miltä tämä tuoksuu heidän mielestään, jotka eivät voi laventelia sietää.

Inci: Aqua, Aloe barbansis leaf extract*, Olea europaea fruit extract*, Glycerin, Triethyl citrate, Cetearyl alcohol, Glyceryl stearate citrate, Rosmarinus officinalis leaf extract*, Zinc ricinoleate, Lavandula Angustifolia Flower Extract*, Citrus Limon peel extract*, Polyglyceryl-3 caprylate, Oryza sativa starch, Chamomila recutita flower extract and Maltodextrin, Calendula officinalis flower extract and Maltodextrin, Myrtus Communis leaf extract*, Xanthan gum, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate, Algin, Citric Acid, Limonene**, Linalool**, Citral**

Mutta miten deodorantti on toiminut itselläni? Voin paljastaa ostaneeni tätä jo toisen purkin, joten siitä voitte päätellä minun todella ihastuneen tuotteeseen! Deodorantti pitää kainaloistani tuoksut pois. Kainaloiden kostumistahan tämä ei estä, mutta ei estänyt Rexonakaan. Mutta jollain mystisellä tavalla tämä pitää kainaloiden tuoksut inhimillisinä. Tosin ensimmäisen deodoranttipullon ollessa ehtoopuolella, huomasin kainaloissa tuoksun olevan illalla tympeähkön. Mutta luulen siinä vaiheessa deodoranttipulloon rullautuneen sen verran bakteereja kainaloista, että se on vaikuttanut deodoranttinesteeseen heikentävästi. Ja tästä syystä se ei enää ole ollut niin tehokas kainaloissa. Deodoranttipullo kuluikin mielestäni vikkelään, noin kuukaudessa ja se onkin deodorantin huonoin puoli. Lisäksi tätä ei vielä kovin laaja-alaisesti myydä, joten seuraavalla ostokerralla tätä täytyykin ostaa kerralla useampi pullo!

Omissa kainaloissani tuote on lähes täyskymppi, ja kainaloni ovat voineet todella hyvin! Tämä siis tuntuu kainaloita hoitavaltakin. Muutamina tiukkoina työpäivinä olen turvautunut alumiinilliseen Rexonaan - ihan varmuuden vuoksi. Luulen, että yksi syy miksi tuote toimii minulla niin hyvin on se, että käytän kainaloista väljiä vaatteita ja kainalot pääsevät hengittämään paremmin, kuin tiukkoja paitoja käyttäessä. Mutta jos jätän kainalot vallan dödöttä, niin kyllä ne aika nopeasti alkavat tuoksahtaa. Toisaalta, ehkä se hikeni ei ole kaikista pahimman laatuista hikeä?

Rimita Deota myy esim. Twist Be, Ecolife Helsinki sekä Reviva.

10 Kommentit

  1. Kuulostaa hyvältä:) Mullakin on nyt käytössä yksi luonnonkosmetiikkamerkin dödö, ja olen aivan häpnaadilla lyöty, että se toimii!! Olen käyttänyt sitä vain kotipäivinä, kun en ole vielä uskaltanut ottaa riskiä lähteä ihmisten ilmoille sen turvin, mutta näemmä ei huolta, jess:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä olen tykännyt, stressaavissa tilanteissa/päivinä toki luotan Rexonaan mutta on kivaa, että kainaloni ovat tykänneet luonnollisesta vaihtoehdosta :) Ja oi, jään odottamaan mikä se sulla toimiva ekodödö on, niin ehdottomasti otan kopin ja testaan itsekin ^_^!

      Poista
  2. Mulla ei tääkään pitänyt, mutta se ei nyt tälle mummolle ole mikään ihme. :D Se on vaan alistuttava käytettävä myrkky Batsia ja odoteltava parempia aikoja. Toimii kun istun kotona sohvalla, mutta jos olevan vähänkin liikkeessä niin ei. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh :( En tiedä, onko tuo sitten joku hormoneihin liittyvä juttu? Mietin että itse olin märkäkainalo jossain vaiheessa, kun hormonitasapaino heitti häränpyllyä :P Mutta olen kiitollinen, että pääsen nyt aika helpolla kainaloiden suhteen :O

      Poista
  3. Hienoa, että löysit ekodödön joka toimii. Hyvältä tuoksuvat kainalot on aina plussaa :)

    VastaaPoista
  4. Mä en ole edelleenkään löytänyt sopivaa luonnonkosmetiikaan deoa, tosin yksi pääsi jo aika lähelle huippulöytöä. Käytän sitä kotona, kun ei ole mitään ihmeempää menoa minnekään :D Kaupassa käynnin ja kevyen kävelyn kestää hyvin :D

    Ja hei, ne Rimitan luonnonmukaiset parfyymit on niin ihania <3 Mulla tulossa blogiin niistä juttua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivan deon etsimiseen varmaan meneekin aikaa :( Mä olen iloinen, että uskalsin vielä antaa mahdollisuuden ^_^

      Ja oo, Rimitan tuoksut kuulostavat todellakin tutustumisen arvoisilta!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tuotteelle löytyy "fanikuntaa" :)

      Poista

Lähetä kommentti

Follow